Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
00:07
BetMGMBetMGM

Euro 2024

Standen

Blog & Tips

Wedden op het EK 2024

Wie wint het EK 2024? Wie scoort het eerste doelpunt? En wie kroont zich tot topscorer? Vergeet die populaire EK-pool op werk, wedden op het EK 2024 bij BetMGM is deze zomer een stuk spannender. En met wat geluk hou je er ook een mooie winstpremie aan over. Leer snel alles over het EK 2024 en hoe je hierop kan wedden!

Ultieme gids om te wedden op het EK 2024 in Duitsland

Het EK voetbal is de apotheose van het voetbalseizoen 2023/24. De beste nationale teams van Europa strijden deze zomer in Duitsland om de Europese titel. Engeland en Frankrijk zijn de favorieten voor het EK 2024, maar voetbal is geen exacte wetenschap, zoals de EK-geschiedenis ons meermaals heeft geleerd. Die onvoorspelbaarheid is ook direct een van de belangrijkste redenen waarom wedden op het EK 2024 zo populair is. Het geeft een extra dimensie aan het eindtoernooi en maakt zelfs de minder aansprekende duels spannend om naar te kijken. En dan kan je bij BetMGM ook nog eens bijna op werkelijk alles inzetten.

Hier lees je alles over het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland en hoe je kan wedden op dit voetbalfeest. We zetten niet alleen alle essentiële informatie over het EK 2024 op een rij, maar maken je ook startklaar om hier slim op in te zetten. Zie dit artikel dan ook als de ultieme starterset om te wedden op het EK 2024. En om dat nog makkelijker te maken, hebben we speciaal voor elke wedstrijd enkele exclusieve wedtips voor jou op papier gezet. Zo maakt BetMGM het eenvoudiger om de beste betting odds voor het EK 2024 te herkennen en spelen!

Alles wat je moet weten over het EK voetbal van 2024

Maar ga nu niet direct inzetten op het EK voetbal van 2024, lees je eerst goed in. Trap af met deze snelle introductie tot het eindtoernooi in Duitsland:

Wanneer is het EK 2024?

Het EK van 2024 in Duitsland vindt plaats tussen 14 juni en 14 juli. Gedurende die periode strijden 24 teams om de Europese titel. Uiteindelijk zal er na 51 wedstrijden één team met de beker staan, die is vernoemd naar Henri Delaunay, de geestelijk vader van het Europees kampioenschap voetbal. Het is de zeventiende keer sinds 1960 dat het eindtoernooi plaatsvindt, en de tweede keer sinds 1988 dat Duitsland als organisator acteert. Aan die laatste editie hebben wij als Nederlanders natuurlijk warme herinneringen. Zie jij Oranje opnieuw het EK winnen?

Welke landen doen mee aan het EK 2024?

Sinds 2016 telt het Europees kampioenschap voetbal standaard 24 deelnemende landen. Dat is op het EK 2024 in Duitsland niet anders. Het Nederlands elftal is uiteraard één van de teams die zich via de EK-kwalificatie verzekerde van een plek op het eindtoernooi. Sinds de EK-loting, van 2 december, weten alle gekwalificeerde landen ook welke opponenten wachten in de groepsfase en hoe hun mogelijke route naar de finale in Berlijn eruitziet.

Deelnemers en groepsindeling EK 2024:

 • Groep A: Duitsland, Schotland, Hongarije, Zwitserland

 • Groep B: Spanje, Kroatië, Italië, Albanië

 • Groep C: Slovenië, Denemarken, Servië, Engeland

 • Groep D: Polen, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk

 • Groep E: België, Slowakije, Roemenië, Oekraïne

 • Groep F: Turkije, Georgië, Portugal, Tsjechië

Opzet EK 2024: speelschema en wedstrijden

De opzet van het EK 2024 is niet anders dan die van het EK 2020, met het verschil dat nu alles in één land wordt gespeeld. De afvalrace richting de Europese titel begint met een groepsfase van zes poules met vier teams. De groepswinnaars en nummers twee van iedere poule stoten samen met de beste nummers vier door naar de achtste finales. Vervolgens gaat de schifting verder in de kwartfinales, halve finales en uiteindelijk volgt het absolute hoogtepunt: de EK-finale op 14 juli in het Olympiastadion in Berlijn. Een troostfinale wordt sinds het EK van 1980 niet meer gespeeld.

Inmiddels is het speelschema van het EK 2024 bekend. Gastland Duitsland en Schotland trappen het eindtoernooi op gang op 14 juni om 21:00 uur, in de Allianz Arena in München. Daarna volgen dus nog 51 wedstrijden. En op al deze wedstrijden kan je tijdens het EK 2024 wedden bij BetMGM. Vooraf maar ook live, als de duels al aan de gang zijn. Het grote voordeel van live wedden op het EK 2024 is natuurlijk wel dat je extra informatie hebt om mee te spelen. Welk team heeft het momentum? Wie op het veld oogt scherp, of juist zwak? Hoe meer informatie je hebt, hoe makkelijker het is om de juiste beslissingen te nemen!

EK 2024 speelsteden en stadions

Het EK-circus doet deze zomer tien speelsteden aan, waar in evenzoveel stadions groepswedstrijden en één of meerdere duels in de knock-outfase worden afgewerkt:

Ook Bremen, Dresden, Hannover, Freiburg, Karlsruhe, Neurenberg en Mönchengladbach waren in de running om één of meerdere EK-wedstrijden te organiseren, maar vielen uiteindelijk af.

Scheidsrechters EK 2024

De Europese voetbalbond heeft negentien scheidsrechters geselecteerd om de 51 EK-wedstrijden in goede banen te leiden. Onze landgenoot Danny Makkelie is een van de uitverkozenen, evenals de Argentijnse toparbiter Facundo Tello, die zijn ervaring komt delen met zijn Europese collega’s.

Alle geselecteerde scheidsrechters voor het EK voetbal in Duitsland (op alfabetische volgorde):

 • Artur Soares Dias (Portugal)

 • Jesús Gil Manzano (Spanje)

 • Marco Guida (Italië)

 • Istvan Kovacs (Roemenië)

 • Ivan Kruzliak (Slowakije)

 • François Letexier (Frankrijk)

 • Danny Makkelie (Nederland)

 • Szymon Marciniak (Polen)

 • Halil Umut Meler (Turkije)

 • Glenn Nyberg (Zweden)

 • Michael Oliver (Engeland)

 • Daniele Orsato (Italië)

 • Sandro Schärer (Zwitserland)

 • Daniel Siebert (Duitsland)

 • Anthony Taylor (Engeland)

 • Facundo Tello (Argentinië)

 • Clément Turpin (Frankrijk)

 • Slavko Vinčić (Slovenië)

 • Felix Zwayer (Duitsland)

Nog meer weten over het EK 2024? Check ons speciale EK-blog voor het laatste nieuws, trivia en andere rand- en hoofdzaken!

Spannende weddenschappen om op te wedden op het EK 2024

Wil je het Europees voetbalkampioenschap in Duitsland nu nog interessanter maken? Op BetMGM vind je een breed scala aan weddenschappen om te wedden op het EK 2024. Eigenlijk is op alles in te zetten, behalve gebeurtenissen waar in Nederland wettelijk niet op te spelen valt, zoals corners, kaarten, inworpen, overtredingen, strafschoppen en meer. Deze wedopties zijn door voetballers namelijk eenvoudig te beïnvloeden, wat matchfixing in de hand helpt. Maar niet getreurd: er blijven genoeg spannende EK-weddenschappen over om uit te kiezen. Een kleine greep:

 • Outrights: gok op de EK-winnaar, de toernooivoortgang van alle EK-deelnemers (hun eindpositie, zelfs in hun groep), de assistkoning of topscorer op het EK in Duitsland;

 • 1x2: wed op het resultaat van alle EK-wedstrijden;

 • Totaal aantal doelpunten: zet in op het aantal goals die vallen in een EK-duel (over/under, beide teams scoren, etc.);

 • Handicap bets: geef een partij een ‘handicap’ in de vorm van een virtuele voorsprong of achterstand en boost je betting odds;

 • En meer!

Hoe lager de notering achter een voetbalweddenschap, hoe meer kans op succes (zonder enige garantie). Maar dat werkt uiteraard ook de andere kant op: hoe hoger de quotering, hoe meer je uiteindelijk kan winnen (opnieuw zonder enige garantie). Slimme spelers focussen zich dan ook vooral op noteringen die het beste van beide werelden combineren: een relatief hoge succesratio plus nettoresultaat. Je kan alle betting odds voor het EK 2024 weergeven als decimaal (4.00), fractioneel (3/1) of Amerikaans (+300).

Hoe wedden op het EK 2024 bij BetMGM

Iedereen vanaf 18 jaar met een BetMGM account kan inzetten op het EK voetbal in Duitsland. En een EK-weddenschap plaatsen is niet meer dan een viertal klikken:

 1. Log in bij BetMGM en ga naar ‘Sport’

 2. Klik door naar ‘Voetbal’ en zie daar de actuele weddenschappen die worden aangeboden rond het EK 2024 in Duitsland

 3. Selecteer het type weddenschap dat je wil plaatsen en tover het wedstrookje op je scherm

 4. Plaats je inzet en voltooi de weddenschap!

Hou wedden op het EK voetbal leuk, speel slim én verantwoord!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Niet alleen voor de deelnemers aan het EK 2024, maar ook voor iedereen die hierop wil wedden. Want hoewel sportweddenschappen in de basis kansspelen blijven, zijn ze met de juiste voorbereiding wel slimmer te spelen. Er zijn namelijk heel wat factoren die van invloed kunnen zijn op de uitkomst van een voetbalmatch: van de vorm van de dag tot blessures en schorsingen. De aanpak van succesvolle spelers is dan ook niet veel anders dan die van winnende voetbaltrainers: ze lezen zich in, analyseren de tegenstand, kijken waar hun kansen liggen en doen daar hun voordeel mee. Onze voorbeschouwingen en wedtips van alle EK-wedstrijden kunnen daarbij helpen. Maar laat winst nooit het doel zijn, hou het plezier en speel verantwoord. Het EK 2024 moet een voetbalfeest zijn en blijven!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.