Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
07:05
BetMGMBetMGM

MHPArena, Stuttgart

De Stuttgart MHPArena, de geliefde thuisbasis van VFB Stuttgart, heeft de afgelopen jaren een scala aan prachtige wedstrijden gezien. Van een winnende goal in de 93e minuut door Wataru Endo die Bundesliga-overleving veiligstelde in 2023, tot Champions League voetbal in 2024, er is geen plek zoals MHPArena Stuttgart en het is een perfecte plek voor de wedstrijden van het Europees Kampioenschap van 2024.

De MHPArena wordt tijdens het EK 2024 gezien als een thuisbasis voor de Duitse Mannschaft. Het stadion vormt het podium voor onder andere twee cruciale wedstrijden in groep A, die van invloed zijn op de gastheren Duitsland. Het zal ook een kwartfinale wedstrijd organiseren die nog moet worden bepaald.

Geschiedenis van de Stuttgart MHPArena

De MHPArena Stuttgart is sinds de opening in 1974 een constante verschijning geweest bij internationale voetbaltoernooien in Duitsland. Naast het WK van 1974 speelde de MHPArena Stuttgart een cruciale rol tijdens het EK van 1988 en het WK van 2006, waarbij het zelfs gastheer was bij de wedstrijd om de derde plaats tussen Duitsland en Portugal in 2006.

Voetbalfans kunnen er maar geen genoeg van krijgen, maar dat gold ook voor Depeche Mode in 2013 toen ze hun Delta Machine Tour naar Baden-Württemberg brachten. Bekende artiesten zoals Pink Floyd en Genesis trokken ook fans naar een van de beroemdste arena's van het Duitse voetbal, met een vol huis van 55.000 mensen.

Er zullen vergelijkbare bezoekersaantallen zijn deze zomer wanneer het Europees Kampioenschap het middelpunt van de belangstelling vormt en voetbalfans van over de hele wereld proberen hun land te inspireren om met de trofee naar huis te komen.

Welke wedstrijden worden er gespeeld in de MHPArena?

Vijf wedstrijden staan gepland in de MHPArena Stuttgart tijdens het Europees Kampioenschap van 2024, waaronder vier groepswedstrijden en één kwartfinale.

Gastheer Duitsland speelt de tweede groepswedstrijd in de hoofdstad van Baden-Württemberg tegen Hongarije. De ploeg van bondscoach Marco Rossi blijft in Stuttgart voor de laatste groepswedstrijd tegen Schotland op 23 juni.

De volledige lijst met gespeelde wedstrijden in Stuttgart is hieronder te vinden:

Locatie van de MHPArena Stuttgart

De MHPArena Stuttgart staat aan de oostelijke oever van de rivier de Neckar, ongeveer 4,5 km van het stadscentrum en het centraal station.

Met de bus

Zes busroutes brengen je dicht bij dit historische stadion (23, 42, 45, 60, 61, N5).

Vier bushaltes bevinden zich op 10 minuten lopen van de MHPArena - waaronder de Fritz-Walter-Weg en Stuttgart Fritz-Walter-Weg, die beide twee minuten verwijderd zijn en de Neckarpark (Stadion)/Stuttgart Neckarpark (Stadion) haltes, die respectievelijk vijf en zeven minuten verwijderd zijn.

Met de S-Bahn

De S1-trein stopt op wedstrijddagen bij station NeckarPark, het dichtstbijzijnde treinstation bij de Stuttgart Arena. De S2- en S3-lijnen stoppen echter bij Bad Cannstatt - op 15 minuten lopen van het stadion.

Met de U-Bahn

Op wedstrijddagen brengen de U11 en U13 fans binnen enkele minuten naar de ingangspoorten door te stoppen bij het station NeckarPark. Als je de U1 vanaf het centraal station neemt, ga dan naar de Mercedesstraße.

Met de auto

De MHPArena Stuttgart is bereikbaar via twee snelwegen, de A8 en A81. De A8 loopt van oost naar west en de A81 van noord naar zuid. Fans moeten uitkijken naar het voetbal symbool op beide routes om bij de MHPArena te komen.

Capaciteit van de MHPArena Stuttgart

Net als de meeste stadions in Duitsland heeft de Stuttgart Arena een andere capaciteit voor competitie- en internationale wedstrijden. Voor Bundesligawedstrijden bedraagt de capaciteit maximaal 60.449 toeschouwers, maar voor internationale wedstrijden is dit beperkt tot circa 54.906 omdat de staanplaatsen niet beschikbaar zijn. Het is het op zes na grootste clubstadion in Duitsland, net onder de historische Veltins-Arena van Schalke. Het is een stadion dat is gezegend met Europese pedigree en met vijf wedstrijden, waaronder één wedstrijd van het gastland, zal het Europees Kampioenschap van 2024 alleen maar bijdragen aan zijn glans.

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.