Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
05:51
BetMGMBetMGM

Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf

De Merkur Spiel-Arena, ook wel bekend als de Düsseldorf Arena, en voorheen de Esprit Arena en de LTU Arena, is een van de heilige gronden die deze zomer een EK 2024 wedstrijd organiseert. Hieronder bespreken we alles wat je moet weten over het stadion, zijn geschiedenis en hoe je er kunt komen.

Geschiedenis van de Merkur Spiel-Arena

De Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf werd gebouwd ter vervanging van het verouderde Rheinstadion, dat op dezelfde locatie aan de Rijn stond. In totaal kostte het €218 miljoen om het stadion te bouwen, dat werd opgeleverd in 2004.

Het is de thuisbasis van Fortuna Düsseldorf en organiseerde zijn allereerste wedstrijd toen ze Union Berlin tegenkwamen in een tweede-klasse ontmoeting in 2004. De gastheren gaven hun fans en stad het perfecte openingscadeau door met 2-0 te winnen na doelpunten van Gustav Policella en Mariano Pasini.

Tijdens het WK 2006 in Duitsland werden er geen duels in de Merkur Spiel-Arena gespeeld. Echter, dit moderne stadion, compleet met een uitschuifbaar dak en een innovatief verwarmingssysteem, heeft eindelijk zijn zin gekregen en krijgt in de zomer van 2024 de aandacht die het al twintig jaar verdiend.

Dat wil niet zeggen dat het geen erkenning heeft gekregen op andere manieren. Het organiseerde het Eurovisie Songfestival 2011, waar een uitverkochte menigte naar de beste vocalisten van Europa keek. Het was ook de thuisbasis van NFL Europe's Rhein Fire, die American Football wedstrijden organiseerde in 2006 en 2007 voordat de competitie werd opgeheven.

Er hebben bokswedstrijden en handbalevenementen plaatsgevonden en de Merkur Spiel-Arena organiseert zelfs concerten van 's werelds grootste bands en sterren. Het stadion kan bovendien getransformeerd worden tot een gigantische club voor de grootste dance events.

De Merkur Spiel-Arena is uitgerust met alle toeters en bellen die je zou verwachten van een modern gebouw dat constant wordt gebruikt voor topwedstrijden en internationale competities.

Welke wedstrijden worden er gespeeld in de Merkur Spiel-Arena?

De Merkur Spiel-Arena heeft tijdens het EK 2024 een brede selectie aan spannende wedstrijden. Deze wedstrijden vinden plaats in de Düsseldorf Arena:

  • Oostenrijk - Frankrijk (Groep D, 17 juni)

  • Slowakije - Oekraïne (Groep E, 21 juni)

  • Albanië - Spanje (Groep B, 24 juni)

  • De nummer 2 van Groep D - de nummer 2 van Groep E (achtste finale, 1 juli)

  • Winnaar van wedstrijd 40 - winnaar van wedstrijd 38 (kwartfinales, 6 juli)

Locatie van de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf

Het stadion is gelegen aan de Arena-Straße 1, 40474 Düsseldorf, Duitsland. Er zijn verschillende manieren om naar de Düsseldorf Arena te reizen:

Met de auto

Hoewel organisatoren bezoekers afraden om gedurende het toernooi met de auto naar de stad te reizen, is het nog steeds mogelijk om toegang te krijgen tot parkeer- en pendellocaties rond de stad. Om er te komen, kun je vanuit elke richting via de A3, A44, A46, A52, A57, A59 en A524 reizen.

Met het openbaar vervoer

Düsseldorf's Hauptbahnhof station is waar je naartoe moet - van daaruit heb je toegang tot de rest van de stad.

De Rheinbahn exploiteert een uitgebreide selectie van OV netwerken en diensten. Fans kunnen overwegen om de DüsseldorfCard aan te schaffen, die gratis reizen met het openbaar vervoer en gratis toegang en kortingen biedt voor musea, stadstours, boottochten en meer!

Capaciteit van de Merkur Spiel-Arena

De capaciteit van de Düsseldorf Arena komt neer op ongeveer 54.600 - een geweldig aantal dat elke EK wedstrijd voor een topsfeer zal zorgen!

Sorry!

Helaas is BetMGM momenteel niet beschikbaar in je land.